Цветлин Йовчев: Временната комисия за Нотариуса тръгна в посока – „да сменим бушоните”

2
Ако системата остане в същото състояние, единият „нотариус” ще бъде заменен с друг”, заяви бившият председател на ДАНС
Ако системата остане в същото състояние, единият „нотариус” ще бъде заменен с друг”, заяви бившият председател на ДАНС Видео: NOVA

Ако системата остане в същото състояние, единият „нотариус” ще бъде заменен с друг”, заяви бившият председател на ДАНС

Службите сами не могат да противодействат на изграждането на паралелни структури в съдебната власт и „разпъването на чадър”. Необходимо е в съдебната система да бъдат изградени такива механизми, тя да изгради собствена имунна система. Това коментира бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA.

Според него е добра идеята да се изработи специално законодателство, което да позволява на депутатите да провеждат разследвания.

Би било добра практика. Не съм убеден, че сега действащите закони ги възпрепятстват да направят това нещо. Да, не могат сами, но имат право да възложат проверки и да извлекат необходимата информация от всички държавни органи”, коментира Йвчев.

Той изрази опасения за работата на временната комисия в парламента, която беше създадена след случая „Нотариуса”.

Имам опасения за начина, по който започна. Като чели се тръгна в посока не да поправим системата, а да сменим бушоните. Ако системата остане в същото състояние, единият „нотариус” ще бъде заменен с друг”, заяви Йовчев.

Относно списъка с имената, който беше пратен анонимно до Атанас Атанасов, Йовчев каза, че всеки е невинен до доказване на противното.

Запитан дали в съдебната система се наблюдава прегрупиране или битка на две крила, които се опитват да разпределят зоните си на влияние, Цветлин Йовчев заяви, че са възможни и двете хипотези.

Надявам се в хода на разследването на убийството на Божанов разследващите да стигнат до истината. Но това, което виждаме, са дълбоки порочни процеси в съдебната система”, каза Цветлин Йовчев.

Той коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че това, което се случва в момента в съдебната система, е резултат от действия, предприети през 2013 г. Йовчев каза, че Цветанов е „доказан клеветник”. „Припомнете си колко дела има спечелени срещу България заради негови думи и действия. Нека си спомним как кръщаваше операции на името на съдии и какъв натиск имаше върху тях. И как в разрез със закона четеше СРС от трибуната на НС”, каза Йовчев.

По отношение на делото „Червей”, което касае източването на масиви на МВР, Йовчев заяви, че ако Цветанов продължи с твърденията си, двамата ще се видят в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Кольо
    И как по точно ще разследват депутатите, като те самите са направили тази система и тя работи за тях?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари