Цветелина – Слънчова сестра

9
Едва ли ще се намери сърце, което да не трепне и затанцува още при първите ритми, а текстът се запява веднага
Едва ли ще се намери сърце, което да не трепне и затанцува още при първите ритми, а текстът се запява веднага

През последните години, певицата Цветелина се утвърди, като една от най-обичаните и популярни фолклорни певици у нас.

Тя направи своята категорична заявка за това с народния албум „Завръщане към корените“, с който беше чест гост на различни общински празници, фолклорни фестивали и народни веселия. Този албум направи своята сто процентова успешна реализация и е време за нов фолклорен сингъл, който Цветелина поднася с много финес, любов, професионализъм и слънчеви усмивки.

Песента, носеща заглавието „Слънчова сестра“, е по музика и текст на самата изпълнителка. Стихът е изчистен, в традициите на най-добрия стил на българското песенно народно творчество.  В една радостна амалгама от чувства, ритъм, поетични образи и магична история за любов и щастие, авторката ни приема в обятията на мечтите. Аранжорът Ангел Ефтимов е придал на музиката модерно фолклорно звучене, което е в един от най-любимите за танцуване ритми 9/8.

Според музикални специалисти, песента „Слънчова сестра“ има заряда на тотален хит, който ще влезе в ежедневието и празниците на всеки любител на българския фолклор.

Едва ли ще се намери сърце, което да не трепне и затанцува още при първите ритми, а текстът се запява веднага. Видеоклипът е заснет в с. Труд - комплекс „Дияна“. В него вземат участие талантливите танцьори от фолклорен ансамбъл „Седенчица“ - гр.Пловдив, с хореограф Нели Карабахчиева.

Интересното е, че собственичката на комплекса Дияна Копринкова, дизайнерката на костюмите Донка Сапунджиева, и фотографката Ваня Христова са и танцьори към самодейния състав на „Седенчица“. Това доказва, че българския фолклор заема все по-трайно място в живота на хора от различни професионални сфери, обединени от нашите песни и ритми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари