Цветелин Кънчев: Не може да се казва, че циганинът е лош, а българинът - добър

0
Освен това преди 2-3 месеца Красимир Каракачанов ме видя и ми каза, че съм бил напълнял, което прозвуча зловещо
Освен това преди 2-3 месеца Красимир Каракачанов ме видя и ми каза, че съм бил напълнял, което прозвуча зловещо Снимка: bTV

"Концепцията срещу циганизацията трябва да бъде спешно приета, или в противен случай такива инциденти като в Розино ще продължат да се случват."

Това заяви народният представител от ВМРО Александър Сиди в предаването ''Лице в лице'' по bTV.

"Още преди концепцията да е приета са започнати действия по този въпрос с промени в Наказателния кодекс и в кодекса за социалното осигуряване. Целта е да се спрат социалните помощи на всички, които живеят на гърба на българските граждани, независимо от етническия им произход. Всеки един трябва да бъде образован и върнат на пазара на труда, за да участва във формирането на БВП на България'', посочи Сиди.

Депутът поясни още, че Концепцията не е свещена крава и във всеки един момент по нея може да се нанасят промени.

"Трябва да ги научим да ходят на училище и да работят и в тази насока сме готови на дебат с абсолютно всеки'', подчерта той.

"Това е един компрометиран документ. Напомня ми за едни много зловещи времена от 30-те години на миналия век с евреите. Това е поредната популистка стъпка на ВМРО'', коментира Концепцията председателят на партия ''Евророма'' Цветелин Кънчев.

"Трябва да говорим за социална интеграция, а не за етническа. Освен това преди 2-3 месеца Красимир Каракачанов ме видя и ми каза, че съм бил напълнял, което прозвуча зловещо. Това говори как не гледаме собствените си проблеми'', добави Кънчев.

"От 15 години предлагаме на ВМРО да се изготви харта за националните ценности. Защото не може да се казва циганинът е лош, а българинът е добър. В крайна сметка убийците и лошите хора нямат етнос и родина'', обяви в заключение лидерът на ''Евророма'' .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари