Цветанов: Училища се правят за нуждите на хората, а не за излъчване на видео във Фейсбук

1
Премиерът не е изпълнил даденото си обещание към хората в село Скребатно
Премиерът не е изпълнил даденото си обещание към хората в село Скребатно

Премиерът не е изпълнил даденото си обещание към хората в село Скребатно

Винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на видео във Facebook. Това се казва в позиция на лидера на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Той съобщи, че жителите на гърменското село Скребатно са се обърнали към премиера Борисов във връзка с неизпълнено към тях обещание - възстановяването на изгорялото читалище в селото, в което се помещаваха читалище, библиотека, пенсионерски клуб, кметство, здравна служба и други частни обекти.

Цветанов припомня, че месец след инцидента от началото на 2019 г. пред медиите са обещани средства от Комисията по бедствия и аварии за възстановяването на сградата, но днес, две години по-късно, такива все още не са отпуснати.

„В моите очи подобно поведение на институциите е недопустимо. То е пример за провалената политика на кабинета...Противно на премиера, винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на видео във Facebook“, коментира Цветанов.

Снимка: БГНЕС

Критиките на бившия втори в ГЕРБ идват на фона на поредната обиколка на премиера в Благоевградско, по време на която Борисов за пореден път се похвали с постигнатото от кабинета в сферата на образованието. Когато имаш образование, никой не може да те излъже“, заяви премиерът по време на днешната обиколка.

Днес премиерът отчете, че в рамките на мандата правителството е дало 2,4 млрд. лв. за образование само за този мандат. Близо милиард за образователна инфраструктура, отделно 1,4 млрд. за увеличение на учителските заплати. Борисов изтъкна, че са отделени 12 млн. лв. за шкафчета в училищата.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че образованието е неотменен приоритет на правителството и по-доброто бъдеще на децата ни е свързано с получаване на модерно и добро образование, каквото държавата осигурява. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари