Цветанов: Ще има път Русе - Велико Търново, ако управлява ГЕРБ

0
Но това може да стане само, ако имаме успех на европейските избори, предупреди Цветанов
Но това може да стане само, ако имаме успех на европейските избори, предупреди Цветанов

"Със скоростта на F- 16 блок - до нова победа", надъха съпартийците си зам.-шефът на партията и кмет на Бургас Димитър Николов по време на националната работна среща на ГЕРБ преди евровота.

В нея участват над 2000 делегати - всички кметове и активът на партията, заедно с депутати, министри и лидерът на ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов. Форумът се провежда в зала 3 на НДК в София.

На видеостена в залата на председателството бяха представени предизборните послания на ГЕРБ за евроизборите.

Николов обяви още, че ГЕРБ категорично ще подкрепи Манфред Вебер за председател на ЕК. Убеден съм, че той ще направи всичко необходимо, за да вдигне жизнения стандарт на хората с девиза "Европа в нашия дом", каза Николов, а на форума прозвуча и поздравът към ГЕРБ от самия Вебер.

"Един по един решаваме проблемите на страната. Ще сме фактор на Балканите и да не забравяме, че всеки един от нас пише историята на България в Европа. Ти си един от нас, ние сме с теб. Заедно с теб сме по-силни!" - са част от посланията, с които партията излиза пред гражданите.

"България е активна, говореща в един глас с трите европейски институции. Днес повече от всякога трябва да останем мобилизирани, верни един на друг и на нашите граждани. Европа има нужда от лидер като Бойко Борисов. Европа има нужда от активната, променена, стабилна и прозорлива България. Да дадем шанс на европейските и българските цифрови шампиони", призова еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел.

Всеки от нас да осъзнае отговорността си за идващите европейски и местни избори. Това е силата на ГЕРБ - когато всички работим заедно. За мен дори акцентът тази година са местните избори. Но най-вълнуващи са европейските избори. В момента имаме 6 прекрасни евродепутати от ГЕРБ и един брилянтен еврокомисар в лицето на Мария Габриел.

Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов на националната конференция на ГЕРБ, която тече в НДК.

ГЕРБ е и най-добрата платформа за решаване на местните проблеми, най-добрата политическа сила, която го доказа и в Европа.

"Европа - нашият дом" - тази платформа за граждански диалог обяви Цветанов. Тя стартира от аулата на Великотърновския университет на 12 февруари.

Цветанов напомни, че 950 млн. лв. повече са дадени в последните 2 г. в сферата на образованието. Над 700 милиона лева са инвестирани в образователната инфраструктура - и това е без прецедент. 1 380 000 000 лв. повече ще бъдат парите във фонд "Работна заплата", добави Цветанов.

"Нашите опоненти отчитат ли това, което прави МС и ЕС с ГЕРБ? Те ще бъдат безкопромистни, защото нямат резултатите на ГЕРБ от последните 10 години", предупреди за риска от фалшивите новини Цветанов.

2,047 млрд. лв. идват по програма "Региони в растеж" - те отиват при българските граждани, в конкретни неща, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ.

2022 г. до Велико Търново ще има магистрала, ако управлява ГЕРБ. Ще има път Видин - Ботевград, Русе - Велико Търново, Калотина - София, автомагистрала "Струма" ще бъде завършена. Все необратими неща. Но това може да стане само, ако имаме успех на европейските избори, предупреди Цветанов. Той напомни, че лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент и кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер винаги хвали Бойко Борисов как пази външната граница на ЕС.

"Предстои ни тежка битка. Да си отговорим искаме ли силен и обединен ЕС. Тази година няма лято. Всеки работи да е първи", нахъса актива на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Всички заслужавате уважение, колеги, но нека всеки от нас си даде сметка дали дава всичко от себе си, за да отворим и получим необходимата периферия. Разлика във времето за европейските и местните избори няма. Приемете ги, че са заедно", зададе мобилизация Цветанов.

От утре до 20 февруари ГЕРБ ще проведе номинационните си събрания за кандидати за евродепутати в цялата страна.

До 15 декември ще се направи анализ и на местните избори.„96 000 членове, чакат още 1000 молби, които ще бъдат приети до месец. Новите членове не са привилегия, а изключително голяма отговорност, вметна Цветанов.

Цветанов похвали поименно доста активисти от малки и големи общини, като отчете:

Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски, успя за кратко да обиколи и съживи всички структури.

Младежките структури на Пловдив-област са съживени, имат свой живот.

А също - с Жоро Икономов, кмета на Банско, че още от септември е готов за изборите. При 12 000 жители в Банско има 1500 членове на ГЕРБ - една добре смазана машина. Хора, които са част от успеха, запознати са и решават проблеми, викна Цветанов.

"Искам специално да благодаря на структурите в Силистренско - знам какво е да работиш в Дулово. Давам за пример и това, което се случва в Смолян, където запазваме кметовете и там, благодарение на Ники Мелемов, и в Доспат, където изборите са истинско изпитание и голямо предизвикателство", каза Цветанов.

Благодари на кмета на Девин и на Шукри във Воден, кмета на Велинград и на кмета на Брест Цецо Луканов.

Цветанов напомни още: "В Галиче предложихме фермера Страхил за кмет на Галиче срещу кандидата на БСП, който нямаше нито ден трудов стаж, а ползваше майчинството на съпругата си."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари