Цветанов прави партия „Републиканци за България“, ще участва в изборите

0
Цветанов се оплака от репресии срещу негови хора от страна на ГЕРБ
Цветанов се оплака от репресии срещу негови хора от страна на ГЕРБ Видео: bTV

Председателят на Евро-Атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов заяви в интервю за бТВ, че на 27 август учредява партия, с която ще се яви на изборите

“Ще участваме на тези нови предстоящи парламентарни избори – било то предсрочни или редовни. На 20-и ще направим инициативен комитет, на 27-и ще направим учредяването. Имаме вече име, което на 31-ви юли е запазено като име на уникално за Софийски градски съд “Републиканци за България“. Разбира се, че ще направим постъпки, след като вече бъдем учредени, след като имаме съответния изборен резултат, съответните подходи за кандидатстване в политическото семейство в ЕНП“, обясни Цветанов.

Той каза още, че подкрепя антиправителствените протести.

“Много са професионалните общности, които излязоха на протест. Това са адвокати, които заявиха своята позиция, преподаватели във висшите учебни заведения, учени от БАН, което означава, че дълбочината, която имаме на този проблем днес е много по-голяма, отколкото изглежда на повърхността. Подкрепям исканията за оставка на правителството и респективно на министър-председателя“, подчерта Цветанов.

Има огромен страх. Точно тук е призивът ми към Борисов, защото днес ще бъде в парламента, дали той стои зад всички тези хора, които под една или друга форма контролират или не дават възможност на хората да изразяват своето мнение, защото много са хората, които искат да се присъединят към различни политически проекти, но са притеснени от възможността да се включи държавният административен апарат“, заяви Цветан Цветанов .

Като пример той посочи случаят с координатора на ГЕРБ в Силистра - Тодор Тодоров. „Там има огромен страх“, заяви Цветанов, според когото е имало обаждания до Тодоров, в които е бил заплашен с включването на „държавния апарат“.

Пак по неговите думи министърът на спорта Красен Кралев е събирал информация с кои хора се е срещал във Варна, за да бъдат събрани сведения за тях, така че да може да им се окаже натиск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари