Цветанов: Насила хубост не става

0
Когато някой си подаде оставката, премиерът винаги я приема
Когато някой си подаде оставката, премиерът винаги я приема Снимка: БГНЕС

"Премиерът е човек, който винаги се съобразява с личните решения на всеки един. Когато някой си подаде оставката, премиерът винаги я приема, защото на сила хубост не става."

С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ и вицепремиер в първия кабинет "Борисов" Цветан Цветанов коментира оставката на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Тя подадена след пресконференция на партията му АБВ, на която бе анонсирано излизането им в опозиция. Премиерът Борисов веднага я приел, съобщи правителствената пресслужба, предаде OFFNews.

"Явно не е имало искреност във всичко, което сме правили досега. Премиерът, в типично негов стил, винаги е бил максимално широко скроен, за да даде възможност всеки да прави политика за сектора, който е оглавявал и е заемал министерска позиция. Тук искам да кажа, че не са били малко случаите, когато просто са се правили кадрови назначения, които са били само за да се обслужват определени политически цели, а не да се търсят националните приоритети и реализирането на националните политики”, каза Цветанов.

Той уточни, че Калфин бил поканен в кабинета като добър експерт и не трябвало да има съмнения за качествата му.

"Винаги сме смятали, че трябва да трябва да бъдем солидарни в подкрепата за секторните политики на съответните министри. Явно не сме достатъчно обиграни в политическите игри, но когато влязохме във властта през 2014 година и формирахме коалиционното правителство с допълнителна парламентарна подкрепа от АБВ и ПФ, имахме една единствена цел – да стабилизираме страната", увери Цветанов.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари