Цветанов: Големите амбиции се раждат с големите комплекси

0
България се движи в правилната посока
България се движи в правилната посока Снимка: БГНЕС

„Прожекторите са включени, господин президент, наложително е да се опитате да видите видимото, че България се движи в правилната посока."

"Според вас няма малки и големи държави, а такива с големи и малки амбиции. Големите амбиции се раждат с големите комплекси, а у нас е достатъчно светло, за да се вижда всичко това”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация, информира БГНЕС. 

"Изминалата сесия протече на фона на усилията на мнозинството да работи като стабилен фактор на Балканите. Подготвяхме се сериозно за Българското председателство и сега с удовлетворение наблюдаваме положителните реакции на партньорите ни. България е благонадежден партньор", каза още Цветан Цветанов.

"Бяха проведени 1000 срещи в Брюксел и София. Остава срещата на върха на държавите членки на ЕС и Западните Балкани, която ще се проведе на 17 май в НДК. Диалогът между ЕС и Балканите придоби нови измерения, длъжни сме по-успешно да отстояваме интересите си, правим всичко възможно да има диалог. Най-големият успех на европредседателството е проведената среща между ЕС и Турция във Варна. Тя разчупи ледовете, след Варна тонът се смекчи, седнахме на масата на преговорите. Друг успех е, че бяха приети процедурните правила за парламентарен контрол върху дейността на Европол от националните европарламенти", добави Цветанов.

"Създаването на условия за икономическо развитие и просперитет на българите остава приоритет. Увеличихме с 25% заплатите на учителите. В Бюджет 2018 са предвидени повече от половин млрд. лева, за да подобрим образованието", подчерта Цветанов и добави, че най-важната стъпка в образованието е това, че са успели 22 000 деца да бъдат върнати в образователната система.

По думите му близо 624 млн. лева ще се реализират в ОП „Региони в растеж” 2014-2020, което ще допринесе за подобряване на образователната инфраструктура.

Той коментира и санирането на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност, отбелязвайки, че е приключила работата върху 1065 многофамилни жилища.

"Ще бъдат разработени варианти за продължаването на програмата", добави Цветанов.

"В здравеопазването приоритет остава грижата за здравната сигурност на българите, работи се по проект за модернизацията на Спешната помощ. Поддържаме тенденция за устойчив икономически растеж. За 2019 г. се очаква 4% икономически растеж. Вярваме, че държавата трябва да харчи толкова, колкото изкарва. 7,9% е средномесечното равнище на регистрираните безработни за 2017 г. Това са най-ниските стойности на безработица за последните 9 години", подчерта Цветанов.

И допълни, че българският парламент работи прозрачно.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари