Цветан Цветанов: Няма натиск от Турция

0
По никакъв повод не съм чувал позиция от страна на Турция по темата за Закона за вероизповеданията, заяви заяви бившият председател на ПГ на ГЕРБ
По никакъв повод не съм чувал позиция от страна на Турция по темата за Закона за вероизповеданията, заяви заяви бившият председател на ПГ на ГЕРБ Снимка: Монитор

"По никакъв повод не съм чувал позиция от страна на Турция по темата за Закона за вероизповеданията", заяви бившият председател на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.

Цветанов категорично отхвърли твърденията, че последните промени в закона, с които се разсрочиха дълговете на вероизповеданията, най-големите от които бяха на Главното мюфтийство, както и запазената възможност да се получават дарения от чужбина, да са били приети под натиск от югоизточната ни съседка.

Законът за вероизповеданията беше дискутиран много. Имаше работна група. Имаше и много по-рестриктивни текстове в самото начало, но впоследствие, на база разговорите с представители на вероизповеданията в България, ние постигнахме това, което приехме във вчерашния ден“, заяви Цветанов.

Темата коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Нямам представа да има такава намеса, нямам и информация“, коментира той в кулоарите на парламента.

Карадайъ припомни, че дебатът по приемане на закона е бил публичен и в него участие са взели всички заинтересовани страни.

От „Обединени патриоти“ пък поискаха по темата да се проведе изслушване на външния министър Екатерина Захариева в парламента.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари