Цветан Цветанов: Късането с руския газ е това, което направи Путин с политиката спрямо Украйна

1
Страната ни пропусна златно време, за да постигне истинска реална диверсификация, заяви Цветанов
Страната ни пропусна златно време, за да постигне истинска реална диверсификация, заяви Цветанов Снимка: БНТ

"Страната ни пропусна златно време, за да постигне истинска реална диверсификация и аз смятам че късането с руския газ е това, което направи Путин с политиката спрямо Украйна".

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"Решенията на много европейски държави показват че действително трябва да се ограничи тази зависимост и всичко, което е правено от Путин през последните десетилетия е да заобиколи Украйна със "Северен" и с "Турски поток" и тогава да прояви съответната агресия към Украйна", коментира той.

И Кирил Петков, и експертите казват, строежът на "Турски поток" е непрозрачен проект, но когато премиерът го представя пред международни партньори е едно, а във вътрешнополитически план не постига абсолютно нищо, смята Цветан Цветанов.

"Булгртрансгаз" е със същото ръководство, пътната карта за "Турски поток" я няма и ние виждаме как започва да се говори, че тази тръба е диверсификация за България, а вътре 90% от количествата са резервирани от Газпром", допълни той.

Според Цветанов никой не споделя направеното от Бойко Борисов, защото сме се лишили от милиард и половина и не получаваме газ по това трасе.

Договорените с Америка количества втечнен газ са знак, че страната иска да бъде солидарна с България и Европа, коментира Цветанов, но смята, че и други възможности да постигнем диверсификация.

"Каква ще бъде цената на американския газ в дългосрочен план, не знаем. Знаем, че има едни договорени количества, които са на по-ниска цена, поне това, което се появява от държавата този труден период и ние трябва да го възприемем че това е една солидарна и добра стъпка от нашите партньори. Ако се постигне европейско решение за транзитиране на газ, това ще бъде по-добрият вариант

Цветанов коментира и изказването на Борислав Гуцанов от БСП, че България трябва да преговаря с "Газпром"

"Ясно е, че партии като БСП, "Възраждане" и нови политически формации твърдо гледат на изток. Но когато започнат да си планират почивките за лятото, ги планират на запад. Преди десет години управляващите взеха првилното решение да се присъединим към два съюза - ЕС и НАТО - защото това ни гарантира сигурността."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    '''''
    цфет@н0ф, с вас трябва да скъсаме, вие сте хибрид на изчадията от сащ Вие сте агент на сащ в България! Национален предател сте, само на такива се дава трибуна...
  • 5
    1
    Росица
    Тъпанар, всеки поглед на запад ни носи само неприятности! Липса на ценности и педалщина в изобилие! Дано безумния ЕС се разпадне съвсем скоро! България се препълни с предатели, които я водят към гибел!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари