Ивайло Мирчев: "Газпром" се използва от Путин да рекетира Европа

0
Според Мирчев страната ни в момента няма никаква нужда от "Газпром"
Според Мирчев страната ни в момента няма никаква нужда от "Газпром" Снимка: БНТ

"Газпром" се използва от Путин да рекетира Европа

Това заяви в "Денят започва" по БНТ Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"За страната не е добре да взимаме количества от "Газпром" заради предстоящия арбитраж, не е евтин, "Газпром" не е надежден енергиен доставчик, използва се като инструмент от Путин, за да рекетира Европа. Служебното правителство следва план, в който финалната стъпка е да се обърне към "Газпром. Няма напредък при разговорите с Турция. Терминалът за втечнен газ в Гърция и с удвоен капацитет", каза Мирчев.

 Според него страната ни в момента няма никаква нужда от "Газпром".

По думите му, когато имаш осигурени 7 танкера с газ и откажеш 6 от тях, наистина нямаме осигурен газ. "Служебното правителство трябваше да договори слотовете - и в момента има свободни", коментира Ивайло Мирчев и заяви, че служебният кабинет не защитава националния интерес.

"Трябва да се измисли компенсаторен механизъм за бизнеса и за битовите потребители, трябва да има пакети за общините, тази стъпка трябва да бъде подготвена от служебното правителство, за да бъде гласувана в първите дни на новия парламент", допълни Ивайло Мирчев.

Относно предстоящите избори на 2 октомври той поясни, че отделни организации, партии и обществени групи трябва да имат достъп до софтуерния код на машините за изборите, за да няма възможности за пробив, което ще гарантира честността на вота. "Тук говорим за волята на Централната избирателна комисия", уточни Мирчев.

Според него пред алтернатива за хартиен вот, машинният е по-доброто решение.

"Големите измами в изборния процес се случват при хартиените бюлетини - променят се преференции, фалшифицират се протоколи, докато при машините има ясно отчитане", каза още Ивайло Мирчев.

Той коментира, че се очаква следващият парламент да бъде тежък и сложен.

"Не можахме да предложим широка антикорупционна коалиция, това беше най-правилният ход между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", надяваме се да работим добре в следващия парламент", каза още Ивайло Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    иф@л0 м!рчеф
    Ивайло Мирчев: "Уестингхаус" се използва от джо бидон да рекетира Европа! "Уестингхаус" не е надежден енергиен доставчик, използва се като инструмент от джо бидон, за да рекетира Европа.
  • 0
    6
    Lklk
    Този американски представител да отлита за усрайна и да хваща пушката там!! Без право на връщане!!
  • 4
    5
    darkaveng
    Боже, кога, кога ще си прибереш цялата либерална жълтопаветна сволочь? Моля те от все сърце и душа, бъди добър, поправи се! Анадънму?
  • 5
    4
    mirchef e shpionin
    про100$$ к!р0, ристюфци, мирчефци, атанасофци - вън от България заради пропагандна политика от работодателя им сащ! България трябва да възобнови доставките на газ от Газпром, а който не иска - марш в сащ за смяна на пола! Онзи ден платеният от цру на сащ пропагандатор - мирчефци напоително обясняваше как видите ли Газпром нямало да може да ни доставя газ и нямало да задоволи нуждите на потреблението в България! Този русофоб - мирчефци, който сякаш не знае, че поне 30 години Газпром непрекъснато доставяше газ на България на много добри цени! Трябва да изгоним всяка сащническа сган от България и да е България за българите! България не е на сащ, но ей такива продажни агенти/шпиони рристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква - натикаха България в блатото, за да угодят на УРОДА сащ в политиката им срещу християнска Русия! Да не говорим, че откаченият про100$$ к!ро мрази християнските ценности и иска да ги замени със сащнически джендеризирани лгбт "ценности"!
  • 2
    3
    sara
    И този американски пропагандатор е включен в действие да хвали българофобията/русофобията! Но българското общество "вкуси" от евроатлантическата безпътица и социален упадък, а влизането насилствено на България в "клуба на богатите" направи българското общество най-бедното в цяла Европа! Докато уродите от сащ си затваряха очите и ползват България като пушечно месо в хибридната им война с Русия, то българите знаем, че сащ е световен агресор, сащ е терористична държава! С лекота извеждаме тезата, че сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари