Цвета Кирилова: Ще се кандидатирам за президент

1
Смятам, че България се нуждае от новорждение
Смятам, че България се нуждае от новорждение Снимка: БНТ

Смятам, че България се нуждае от новорждение

Журналистът и председател на сдружение "Азбукари" Цвета Кирилова потвърди, че ще се кандидатира за президент в студиото на "Още от деня". Кандидатурата е била сериозно предизвикателство за нея и екипа ѝ.

"Смятам, че България се нуждае от новорждение - в момента се намираме в особено драстичен ръст на конфронтация в българската държавност и разделение между политическите партии, както и междуинституционална конфронтация", заяви Кирилова, цитирана от БНТ.

Тя обясни, че това решение идва след години на предложения да участва в политическия живот - включително като депутат и евродепутат.

"Аз реших, че моята сила е да остана тук и да бъда полезна на България. Тук, според мен, е водещото ми място като човек, който има сериозна гражданска позиция, развивала съм доста инициативи, около 300 досега, с екипа, с който работихме през последните десет години", каза Цвета Кирилова.

Според нея една добра колаборация между институциите и с визията, която има за президентската институция, може да бъде постигнат сериозен баланс за добра и стабилна основа за развитието на България.

Десни и патриотични политически формации са се обръщали към Цвета Кирилова за участие в депутатски листи.

"В голяма степен аз се придържам към поддържането на националния интерес, към българските традиции, към българските обичаи и големите каузи, които ние всички трябва да защитаваме. Смятам че ние трябва да имаме един по-сериозен възглед за развитието на България, защото не можем да бъдем подчинени на чужди интереси", заяви Кирилова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари