ЦСКА разби „Рома“ в Лига Европа

0
5 минути след началото ЦСКА поведе над Рома на стадион "Васил Левски"
5 минути след началото ЦСКА поведе над Рома на стадион "Васил Левски" Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА завърши участието си в груповата фаза на Лига Европа по много положителен начин, след като победи италианския гранд Рома с 3:1 у дома в последния си мач в група А на надпреварата, предаде репортер на БГНЕС.

Още преди двубоя на Националния стадион “Васил Левски” “армейците” бяха загубили шансове да се класират за елиминационната фаза на турнира, докато тимът на Рома си бе осигурил първото място в групата, поради което треньорът на “вълците” Пауло Фонсека заложи на част от играчите, които по-рядко получават шанс за изява.

Срещата започна отлично за възпитаниците на Бруно Акрапович, които поведоха в резултата още в петата минута, когато Тиаго Родригес се разписа със силен и точен удар от границата на наказателното поле. Гостите отвърнаха бързо и изравниха в 22-та минута чрез Томазо Миланезе, който вкара с прецизен удар от десетина метра. Домакините продължиха да стоят добре на терена и в 34-та минута се възползваха от груба грешка на защитата на Рома, за да вкарат втори гол, дело на Али Соу. Централният нападател на “червените” бе добре изведен от Жеферсон и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на римляните. Десет минути след почивката нова грешка на гостите позволи на Соу да покачи на 3:1, като този път основен виновник за попадението бе централният защитник на Рома Федерико Фацио, който сбърка пас назад към своя вратар. В оставащите минути италианският тим натискаше в търсене на обрат, но така и не успя да стигне до нов гол и в крайна сметка записа първо поражение в турнира.

От своя страна ЦСКА стигна до първи успех в своята група и завършва с пет точки от шест мача, включително равенство и победа срещу Рома. “Вълците” завършват на първо място в групата, следвани от Йънг Бойс, Клуж и ЦСКА. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари