ЦРУ: Путин удвоява атаките в Украйна въпреки международните санкции

0
Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс
Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс

Руският президент Владимир Путин удвоява атаките на Русия във войната в Украйна, въпреки международните санкции, които са наложени на страната му. Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс. Той присъства на събитие на Financial Times във Вашингтон, пише БГНЕС.

"Путин е в настроение, в което не вярва, че може да си позволи да загуби тази война. Мисля, че в момента той е убеден, че засилването на атаките все пак ще му позволи да постигне някакъв напредък", подчерта Бърнс. Той изрази загриженост, че излезлите наяве разузнавателни данни, които САЩ са дали на Украйна, са „безотговорен“ и „много рисков“ акт, тъй като биха могли допълнително да разпалят напрежението с Русия.

ЦРУ, което е основната американска разузнавателна агенция, не вижда признаци, че Русия се готви да използва тактическо ядрено оръжие в конфликта в Украйна.

Ние не виждаме на този етап никакви конкретни доказателства, че Русия подготвя разполагането или дори потенциалната употреба на тактически ядрени оръжия“, каза Уилям Бърнс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари