ТСК – Русе награди най-добрите си състезатели за 2021 година

0
За отиващата си 2021 година тимът може да се похвали с трима европейски шампиони при мъжете и жените и един бронзов медалист от световно първенство
За отиващата си 2021 година тимът може да се похвали с трима европейски шампиони при мъжете и жените и един бронзов медалист от световно първенство Снимка: ТСК Русе

Изключително успешна година изпращат щангистите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе

 За отиващата си 2021 година тимът може да се похвали с трима европейски шампиони при мъжете и жените и един бронзов медалист от световно първенство. Логично, те оглавиха неофициалната класация на клуба и заедно със своите съотборници получиха отличия от председателят на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов. Сред гостите на събитието бяха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, секретарят на федерацията Димитър Димитров и шампионите Янко Русев и Румен Александров. На церемонията присъстваха още началникът на РУО – Русе Росица Георгиева и директорът на ОУ „Алеко Константинов“ Юлиян Гюрчев.

Повече упоритост и постоянство в тренировките пожела на младите тежкоатлети доц. д-р Кирил Панайотов. Той отдаде заслужено внимание и на работата на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, които направиха ТСК – Русе емблема през последните години. От своя страна те благодариха за безрезервната подкрепа на председателя на клуба и подчертаха, че благодарение на нея са факт успехите на русенските състезатели на национално и международно ниво.

Златните щангисти на ТСК – Русе за 2021 година са Стилян Гроздев, Надежда-Мей Нгуен и Ангел Русев, които донесоха три европейски титли за България от първенството в Москва през пролетта. Само преди седмици Ангел Русев добави бронзов медал в двубоя и злато в движението изтласкване на Световното първенство за мъже в Узбекистан.

По думите на д-р Панайотов това е била годината на Ангел Русев, който въпреки леките сътресения успя да постигне изключително високи резултати.

Към медалистите от международни състезания тази година се присъедини и Джан Зарков, който стана трети на европейското първенство за кадети до 15 години. Изключително успешно беше представянето и Ерджан Весков и Рени Русева, които записаха четвърто място на европейското първенство за кадети до 17 години и Дениз Данев, който стана пети на европейското първенство за юноши до 20 години.

Много бяха медалите и на национално ниво за младите тежкоатлети, които тренират под ръководството на Кръстина и Радослав Атанасови и Калоян Мицев. Сред тях са титли от държавното лично и държавното отборно първенство, на които русенци отново спечелиха призовите места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари