Цивилен американец загина във войната в Украйна

1
Джими Хил е бил убит в северния град Чернигов
Джими Хил е бил убит в северния град Чернигов

Цивилен американски гражданин е загинал при руска атака в Украйна.

Джими Хил е бил убит в северния град Чернигов, съобщи АП, цитирана от БТА.

Информацията за смъртта на американеца беше разпространена от неговата сестра. Тя е разбрала за кончината на брат си в четвъртък, 17 март.

Брат ми Джими Хил беше убит вчера в Чернигов, Украйна. Той чакал на опашка за хляб с още няколко души, когато са били застреляни от руски военни снайперисти“, написа Шерил Хил Гордън във Фейсбук. „Тялото му е открито на улицата от местната полиция", допълни тя.

Информацията гласи, че Джими е бил в Чернигов, където е търсил медицинска помощ за своя партньор.

В сряда беше съобщено, че десет души, наредили се на опашка за хляб са загинали при руски обстрел, предаде Франс прес, като цитира изявление на украинската прокуратура.

В 10 ч. (8 ч. по Гринуич) руски военни стреляха по хора, наредили се на опашка за хляб пред магазин за хранителни стоки в жилищен квартал на Чернигов. По първоначални данни са загинали 10 цивилни”, се казва в изявлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    русенец
    А какво прави един цивилен американец в Украйна, близо месец след началото на конфликта? То и Гари Пауърс се занимаваше с метеорологични изследвания, поне така твърдяха американците докато не знаеха, че е заловен жив. Този американец орнитолог ли е бил или ботаник?!
  • 5
    2
    краниста
    как по какво ? усраинската прокуратура щом казва, значи е 100% така. тя е кристално чист източник на информация. може да се познае по това, че всички медии на запад от нея само нея и нищо друго не цитират. никой друг не може да бъде прав.
  • 9
    1
    русенец
    И по какво познахте, че са руски снайперисти, а не украински?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари