ООН: Във войната в Украйна са загинали 90 деца

0
Общо убитите цивилни са над хиляда
Общо убитите цивилни са над хиляда Снимка: Родриго Абд

Общо убитите цивилни са над хиляда

Службата на върховния комисар на ООН по правата на човека съобщи днес, че най-малко 1 035 цивилни са били убити и 1 650 ранени за един месец война в Украйна, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Сред загиналите са 90 деца, уточни базираната в Женева агенция. Тя предположи, че истинските числа са значително по-високи заради закъснения в подаването на информация от районите с интензивни бойни действия, включително от обсадения южен град Мариупол.

Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) заяви в отделно изявление, че 4,3 милиона деца - повече от половината от приблизително 7,5-те милиона жители на страната под 18-годишна възраст - са били принудени да напуснат дома си. Повече от 1,8 милиона от тях са избягали в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари