Циклонът "Цирцея" създаде хаос в Италия

2
Наводнени улици, прекъснати кабели, паднали дървета
Наводнени улици, прекъснати кабели, паднали дървета

Този път стихията пощади Милано

Циклонът "Цирцея" пощади Милано, но причини щети в областите Марке, Пиемонте и Фриули Венеция Джулия, съобщава РАИ Нюз, цитирана от БТА.

Заради приближаващата стихия властите на Милано бяха затворили парковете за посещение. Но не се повтори бедствието от 25 юли, когато буря причини огромни щети на града и околните райони.

Проливни дъждове имаше в други части на Северна Италия, като например Триест и областта Венето. Феноменът висока вода изненада отново Венеция, където нивото на водата беше 100 сантиметра.

Във Фриули Венеция Джулия трябваше да се оказва помощ на 14 души, блокирани в колите си от придошлите води на река Таляменто в района на Вармо.

Паднали дървета и прекъснати кабели имаше в провинция Алесандрия в Пиемонте.

В Палермо в Сицилия пък бяха отклонени три самолета заради връхлетялата вчера следобед буря.

В Рим следобед вчера се изля проливен дъжд, но ситуацията се върна под контрол. На места в района на града имаше наводнени пътища, а в самата столица имаше паднали клони.

В Марке валежите бяха 5 милиметра в минута, дървета бяха повалени от вятъра, а на места подлезите бяха затворени заради наводнения.

За днес има предупреждения за бури на някои места във Венето, в Абруцо, Базиликата, Калабрия, Кампания, Емилия Романя, Фриули Венеция Джулия, Лацио, Ломбардия, Пулия, Сицилия, Тоскана и Умбрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари