ЦИК разреши регистрацията на "Изправи се! Мутри, вън!"

0
Мая Манолова: Парите вече няма да следват Борисов, а ще следват обикновените хора
Мая Манолова: Парите вече няма да следват Борисов, а ще следват обикновените хора

Въпреки очакванията за спънки, ЦИК прие регистрацията на „Изправи се? Мутри вън!“ на Мая Манолова и Отровното трио. Партията се регистрира с 5505 подписа

На въпрос дали е имало проблем с името на партията по време на регистрацията, бившият омбудсман заяви, че не е имало. Ако ЦИК беше отказал, това би означавало, че има натиск отгоре. И допълни, че авторът на слогана „Мутри, вън!“ е на президента.

Тя заяви, че целите на партията са свързани с това да има запазване на работните места, както и да се направи реформа на съдебната система.

„В 45-то Народно събрание ще работим за мнозинство на почтените. Ще започнем с отмяна на данъка върху доходите до 650 лв. и с последователни стъпки ще се стремим да достигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек. Ще преизчислим пенсиите – нещо, което Борисов не успя да направи за 11 години. Малкият и средният бизнес ще получат пряка финансова подкрепа за модернизация и за запазване на работните места и повишаване на доходите. Други важни приоритети са съдебната реформа и разформироването на корумпираните институции, заяви председателят на „Изправи се.БГ“. ​“, каза Манолова.

На 29 януари лидерът на „Изправи се.бг“ настоя за оставката на председателя на ЦИК заради „незаконно и нахално решение на комисията, с което тежко се нарушава и на практика се пренаписва Изборният кодекс“.

Става въпрос за решение на ЦИК относно имената на коалициите. Във въпросното решение от 27 януари е записано, че „наименованието на коалицията може да съдържа само наименованието на една или няколко от партиите в състава на коалицията“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари