ЦИК поиска ВАС да потвърди правотата на решението на комисията

0
Не намерихме основание да го преразгледаме, заяви Камелия Нейкова
Не намерихме основание да го преразгледаме, заяви Камелия Нейкова Видео: NOVA

Не намерихме основание да го преразгледаме, заяви Камелия Нейкова

Към настоящия момент ЦИК не намира основание да смени решението си за гласуване само с хартиени бюлетини. Това обяви на брифинг председателят на комисията Камелия Нейкова.

По повод призивите към Централната избирателна комисия да преразгледа вчерашното си решение, свързано с начина на гласуване, към настоящия момент Централната избирателна комисия не е намирала основания за това. Решението на ЦИК е обжалвано по съдебен ред и всички факти и обстоятелства дали основание на ЦИК да приеме решението, ще бъдат разгледани от съда. Постъпили са 8 жалби. Всичките са депозирани пред Върховния административен съд, така че очакваме съдът да ги разгледа”. Това заяви на извънреден брифинг на ЦИК Камелия Нейкова, председател на комисията, предаде NOVA.

По думите й до момента в ЦИК не е постъпила информация, която да опровергава данните, съдържащи се в преписката получена от ДАНС относно неправомерни действия на зам.-министъра на електронното управление, извършени на 25 октомври и изразяващи се в следното:„Да се проведе отново процедурата за изграждане от изходен код на софтуеъра на машините за гласуване. Процедурата по доверено изграждане на изходния код беше беше осъществена на 20 октомври в присъствието на присъствието на представители на ЦИК в министерството, като финалът завърши с подписване на изходния код с ключове, генерирани от ЦИК. След тази процедура провеждането на изграждане на нов изходен код, каквото е извършено на 25 октомври, цитирам „качването на преносима флаш памет и запаметяването на личния телефон на зам.-министъра е недопустимо дори с цел някой да си го гледа и да си поиграе с него. Ако някой си позволява да си играе с инструмент, свързан с изборния процес, смятаме, че това не само е недопустимо, но и е незаконосъобразно”, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До злобния изроди.
    Ей, изроди под номер 1. ЦИК е от 15 души. 12 от тях са гласували за отмяната на машините. А като кълне не забравяй, че може клетвите теб да постигнат. Вярно е за църквата Всях Светих, но е и вярно, че русенци избраха за кмет внука на убиеца на внучката на баба Тонка. Кекс маниак
  • 0
    2
    малей,
    господи прибери си вересиите!
  • -1
    1
    Дано
    на всичките 10 изрода от 12-членния състав на ЦИК да са последните им дни на каквато и да е държавна работа. Няма да умрат от глад, достатъчно им е платено, както се полага на проститутки. За най-големите извършени гадости винаги има възмездие - спомнете си как пукнаха всички, виновни за събарянето на "Всях светих". Пожелавам и на проститутките от ЦИК, на поръчителите им същата съдба.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари