ЦИК отказа да преразгледа решението за отмяната на машинния вот

0
Окончателно утре ще гласуваме само с хартиени бюлетини
Окончателно утре ще гласуваме само с хартиени бюлетини Снимка: iStock

Окончателно утре ще гласуваме само с хартиени бюлетини

Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да преразгледа решението си от вчера за гласуване на местния вот на 29 октомври само с хартиени бюлетини. Това стана известно на заседание на комисията днес, информира БТА.

В началото на заседанието Любомир Георгиев предложи приемането на нова точка в дневния ред относно преразглеждането на решението на ЦИК от вчера, в което се посочва, че във всички секции в страната ще се гласува само с хартиени бюлетини. Предложението му не беше прието от членовете на ЦИК.

По време на заседанието беше посочено, че снощи, след заседанието на ЦИК, е получено решение от МЕУ, с което се удостоверяват машините.

По-рано днес премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет заяви, че ЦИК има всички основния да преразгледа вчерашното си решение и да възстанови машинното гласуване. Срокът за сертифициране на машините изтича днес в 17:00 ч. следобед, ЦИК забрани гласуването с машини преди изтичането на срока, въз основа само на доклад на ДАНС, каза той.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе по жалба срещу решението на ЦИК най-рано в понеделник, съобщиха от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    hahahaha
    Сега пп-путки и дб-дебилите реват, понеже знаят, че ще загубят, защото без машините не могат да изманипулират гласуването и да спечелят по измислен и фантастичен начин както са и в правителство без никой да ги е избирал.
  • 4
    2
    До извода под номер 1
    Само особено и нереализирал се комплекса може да напише това. Явно си ядеш лайната от злоба, че секнаха машините манипулации. А това което желаеш на другите да ти се върне в двоен размер за теб и семейството ти.
  • -1
    1
    От все сърце
    пожелавам на всички, които злорадстват сега заради атентата срещу демокрацията, да им е последното гласуване в живота. Не просто на любимата хартия, изобщо. Дано изгният в пещерите, от които така и не са излезли, но искат за завлачат и нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари