ЦИК: Общата избирателна активност до момента е 12,3%

1
Молим всички граждани да отидат да гласуват, заяви Росица Матева
Молим всички граждани да отидат да гласуват, заяви Росица Матева Снимка: БГНЕС

Молим всички граждани да отидат да гласуват, заяви Росица Матева

Общата избирателна активност до момента е 12,3%. Изборният ден започна нормално, до този момент протича спокойно. Молим всички граждани да отидат да гласуват, а кандидатите да оставят избирателите да упражнят своя вот спокойно. Това каза говорителят на ЦИК Росица Матева, цитирана от NOVA.

Тя съобщи, че това, което е постъпило като сериозен сигнал е притеснението, че когато се гласува е възможно при отбелязване да се остави отпечатък от едната върху другата бюлетина.

"ЦИК реши, че бюлетини при които се откриват следи от черната лента или отпечатък следва да бъдат отчетени като действителен глас", заяви тя.

Досега в ЦИК са постъпили седем жалби. Най-често това са нарушения извършени от секционните избирателни комисии, заяви Матева, Тя поясни, че тези сигнали се препращат към общинските избирателни комисии, тъй като те са компетентни да извършат необохдимата проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари