ЦИК: Контролните разписки от машините ще бъдат броени

0
Първите машини за чужбина тръгнаха към САЩ, Канада и Великобритания
Първите машини за чужбина тръгнаха към САЩ, Канада и Великобритания Снимка: БТА

Машините, на които ще гласуват българите в САЩ, Канада и Великобритания ще бъдат транспортирани днес

Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева. 301 са секциите в чужбина, в които ще се гласува машинно. В 238 от тях ще има по 2 машини. Най-много машини ще отпътуват за Турция, информира БНР.

Предстои ЦИК да вземе решение как ще гласуват болните от Covid-19 избиратели и техните контактни:

"Обмисляме. Все още решаваме въпроса. Все още нямаме решение. Може би в утрешния ден ще бъде взето. не мога да кажа, но търсим вариант, при който и тези граждани да могат да гласуват".

ЦИК е решила да се броят всички разписки от машинното гласуване в секциите по места:

"В методическите указания до секционните избирателни комисии, в които ще се гласува с машини, е записано, че трябва да има 100% преброяване на контролните разписки и съответното приложение, което се попълва, е приложение към методическите указания като протокол. Той ще бъде сканиран и публикуван на Интернет страницата на ЦИК заедно с официалния протокол от гласуването".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Виктория
    Най-правилното решение на ЦИК до този момент! Разбира се, че контролните разписки трябва да бъдат преброени. Иначе остава съмнение, че машините могат да бъдат настроени така, че гласовете да бъдат прехвърляни от една партия за друга.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари