ЦИК: Двойно сгъване на бюлетината, за да не се види вотът

0
Бюлетината трябва първо да се сгъне по широчина, без да се закрива номерът ѝ, а местата за полагане на печатите да останат от външната видима страна
Бюлетината трябва първо да се сгъне по широчина, без да се закрива номерът ѝ, а местата за полагане на печатите да останат от външната видима страна Снимка: архив

Двойно сгъване на бюлетината, за да не се разкрие тайната на вота и гласът да стане недействителен, препоръчва на избирателите Централната избирателна комисия.

Тя е приела решение, с което указва на членовете на секционните комисии как да сгъват бюлетината, преди да я дадат на избирателя и той да се отправи към тъмната стаичка, пише 24 часа.

Според него бюлетината трябва първо да се сгъне по широчина, без да се закрива номерът ѝ, а местата за полагане на печатите да останат от външната видима страна. После трябва да се сгъне още веднъж по широчина, като отново се спази изискването за номера и местата за печатите. ЦИК препоръчва гласуващите да сгънат двукратно по същия начин бюлетината, преди да я пуснат в урната.

Още 140 сътрудници ще подпомагат работата на ОИК - София, по отчитането на изборните книжа, одобри ЦИК. В столицата ще има най-много секции - 1600.

Четири глоби от по 2000 лв. отнесе от ЦИК лидерът на “Воля” Веселин Марешки. Причините са, че в агитматериали на партията е използван националният знак на военните въздухоплавателни средства за разпространение на агитационен вестник в аптеките и бензиностанциите му, както и за изречени обидни квалификации в тв участия.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари