Циганинът, пребил д-р Джонева, умря в затвора

0
Йордан Александров нашумя с бруталния си грабеж, съчетан с побой над хасковския детски лекар д-р Велислава Джонева
Йордан Александров нашумя с бруталния си грабеж, съчетан с побой над хасковския детски лекар д-р Велислава Джонева

35-годишният Йордан Александров, който на 13-ти март преби жестоко хасковския педиатър д-р Велислава Джонева, не дочака влизане в сила на присъдата си, съобщи haskovo.net.

Мъжът е починал в Старозагорския затвор, докато чакаше гледането на делото му на втора инстанция. На първа Хасковският окръжен съд му даде 8.5 години лишаване от свобода.

Веднага след това Александров е бил преведен в старозагорския затвор.

В началото на миналата седмица оттам спешно уведомяват хасковската прокуратура, че се налага промяна на мярката за неотклонение - задържане под стража, поради настъпили сериозни здравословни проблеми.
В задържания са открити рак и множество метастази в белите дробове и оттам предупреждават, че нямат капацитет да окажат адекватна медицинска грижа. По време на интензивната преписка между ХОС и Апелативния в Пловдив осъденият умира.

Йордан Александров нашумя с бруталния си грабеж, съчетан с побой над хасковския детски лекар д-р Велислава Джонева.

Заради 130-те лева в дамската чанта той млатил толкова яростно крехката жена, че ѝ счупил три ребра и ѝ разкъсал далака.

Вследствие на жестокия побой лекарката бе с опасност за живота и се наложи операция по отстраняване на слезката. Три дни по-късно извършителят бе заловен, докато разпродавал откраднатите вещи, сред които личната карта и стетоскопа на лекарката.

Йордан Александров се призна за виновен веднага. Стана ясно, че е учил само до 3-ти клас, но за сметка на това е лежал 3 пъти в затвора. В „актива“ му имаше 8 присъди, все за кражби и грабежи.

Тази обаче бе с причиняване на тежка телесна повреда и предвидено от закона наказание до 15 години затвор. Заради самопризнанията Йордан получи съкратена процедура а максималното му наказание бе намалено дори с повече от 1/3 както е по закон, до 8 години и 6 месеца затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари