Цигани тормозят и заплашват съседите си

2
Оплакват се от непрестанни кражби на ток и заплахи за живота
Оплакват се от непрестанни кражби на ток и заплахи за живота Снимка: Евроком

Семейство е подложено на тормоз от роми в блока, в който живее.

Действието се развива в столичния квартал „Дружба 1“ в 5-и блок, вход Б, където Георги Каменов живее в общинско жилище заедно с тъща си, съпругата си и детето им, съобщава Евроком.

Георги се оплаква, че постоянно съседите им крадат ток и за да се прикачат към таблото, спират електричеството на Каменови.

Напрежението ескалирало снощи, когато група роми, въоръжени с брадви, чукове и ножове тръгват на саморазправа срещу мъжа.

Георги Каменов е домоуправител на блока и преди време събирал пари, за да може да се сложи дограма на стълбищните прозорци. По-голямата част от живеещите в сградата дали пари, но една част отказали да платят и така мъжът платил със собствени средства.

Потърпевшият подава често сигнали в районното 8-о РПУ, заради което са му били отправени заплахи, той е предупреждаван, че ще бъде изселен от жилището си. Мъжът разказва, че обитателите на блока са без електромери и имат неплатени задължения за наем и ток. Асансьорът в сградата е запален, за да му бъдат взети кабелите.

При последната подадена жалба до ЧЕЗ е било спряно захранването на блока. Тогава живеещите на долния етаж отправили закана, а Георги подал сигнал на 112.

Пред входа на блика срещаме Иво, който също живее там.

Към момента Георги и семейството му не излизат навън, защото се страхуват.

Малкият им син Кристиян утре няма да отиде на детска градина и вероятно ще остане у дома през цялата седмица.

Адвокатът на семейството призова да се спазват правилата в наредбата за обитаване на общински жилища.

Имахме уговорка с мъж на име Иво, който представлява циганите в квартала, но той в последствие отказа. Тогава решихме да попитаме и роми, които живеят в блока за коментар на ситуацията, но отказаха да разговарят с екипа ни, а реакцията срещу нас беше остра.

Източник: Евроком
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари