Цигани се редят за 500 лева помощи

0
Роми подадоха стотици заявления в община Бургас за социални помощи
Роми подадоха стотици заявления в община Бургас за социални помощи

Роми подадоха стотици заявления в община Бургас за социални помощи.

Само за последните две седмици те са над 750 на брой и са от организирани групи в кварталите "Горно Езерово", "Победа" и "Меден рудник", съобщиха от местната управа.

Оттам добавиха, че се касае за подвеждане и измама на ромската общност в града. Неизвестни емисари са излъгали хората, че е спечелен европейски проект, чрез който ще се раздават по 500 лева на болен или социално слаб човек.

От общината добавиха, че за случая са уведомили полицията още в понеделник тази седмица.

Помощите, които се отпускат на социално слаби, се гласуват и определят индивидуално за всеки един случай само след решение на Общинския съвет, в който участват представители на всички политически партии.

Поради липса на достатъчно средства, 131 от подадените заявления през 2016-та година тепърва ще се разглеждат през 2017-та, припомниха от общината.

Гласуваният бюджет по това перо за настоящата година от Общински съвет - Бургас е 75 000 лева - собствени, а не европейски средства, като в тази сума влизат помощите за нуждаещите се от спешни операции бургазлии - трансплатации, лечение в чужбина на тежки случаи, включително и закупуване на скъпоструващи лекарства от България и чужбина.

Община Бургас настоява компетентните органи да разкрият и обявят публично кои лица или политическа партия си позволяват да манипулират бургазлии броени дни преди изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари