Аз сам това което търсиш, не работя с роми

3
Платените жрици наказват циганите!
Платените жрици наказват циганите!

На жестока дискриминация са подложени мъжете от ромски произход в Бургас, като е ограничен достъпът им до платена любов и наслади, научихме от Флагман.

След стреса и напрежението, с които е пропит трудовият делник на обикновените хора, някои от тях могат да получат емоционално разтоварване и облекчение, докато на други тази привилегия се отказва, при това на чисто етническа основа.

„Аз сам това което търсиш, не работя със хора от ромски произход“, пише в една от обявите за платени ласки (правописът е запазен). 

"Сладка секси с едар биуст molq romi da ne se obajdat", гласи друга.

Тези две обяви (а като тях има още) показват, че ромите нямат равен достъп до важни услуги, а това ограничава правото им на свободен избор и е грубо нарушение на Конвенцията за защита на правата на човека, която у нас е приета със закон, обнародван в ДВ, бр.66 от 1992 година.

Това е един дълбоко нехуманен и антидемократичен акт, който трябва да бъде осъден строго от прогресивната общественост. Новите европейски ценности ни налагат да бъдем толерантни и да приобщаваме ромското население, да работим за неговата културна, духовна, социална, а в конкретния случай - и орална интеграция.

Време е правозащитните организации да се самосезират и да се изправят решително срещу тази несправедливост, категорични са независими наблюдатели, защитници на ромската интеграция.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари