Звуков терор на цигани в Русе

5
Русенци са принудени да слушат непрестанно ориенталска музика
Русенци са принудени да слушат непрестанно ориенталска музика

В Русе се опасяват от сблъсъци, като тези в Гълъбово.

Председателят на групата общински съветници „Патриотите ВМРО - ГЛАС НАРОДЕН“ Иво Пазарджиев повдига на предстоящата сесия въпрос за системният звуков терор, извършван от цигани, живеещи в русенския квартал „Родина“.

Ромите са настанени в общински жилища, намиращи се южно от блоковете „Тича“, „Силистра“ и „Марица“ в посока булевард „България“, пише 24 часа.

Пазаржиев твърди, че ежедневието на живеещите в близост граждани, е съпътствано от силната и постоянна музика, носеща се от мощни тонколони, а понякога изпълнявана и от живи цигански оркестри. Пространството пред къщите е заградено от наемателите им и често е място за провеждане на неколкодневни цигански тържества.

Живеещите в близост русенци са принудени да слушат непрестанно ориенталска музика. По време на въпросните тържества, улицата пред общинските къщи бива блокирана от скъпи автомобили, собственост на живущите там или на техните гости. Опитите на гражданите, живеещи в района, да се разберат с ромите били неуспешни, а хората вече се опасявали, че неминуемо в даден момент ще се стигне до сблъсъци, на каквито сме свидетели в момента в Гълъбово.

Неадекватността на наемателите на посочените общински къщи довела до там, че през последните дни в една от тях избухнал пожар, при който има нанесени единствено материални щети по общинска собственост. Мнението на Иво Пазарджиев, е че в общинските жилища следва да бъдат настанени единствено граждани с действително и трайно установени жилищни нужди, а не лица, формално отговарящи на критериите, но чиито възможности позволяват непрестанни гуляи, тържества, жива музика, скъпи автомобили и огромно количество алкохол.

„Обитателите на общински жилища следва да бъдат граждани, които са полезни на обществото и допринасят за развитието му, а не хора, които са приели общинските жилища като даденост“, твърди Иво Пазарджиев.Общинският съветник пита докога ще продължи политиката, благодарение на която русенския данъкоплатец индиректно ще финансира цигански тържества. Интересува се също така и от това дали законно са изградени загражденията пред въпросните имоти, какви са щетите от пожара, тяхната стойност, както и това кой ще ги заплати.

Пазарджиев настоява Стоилов да му отговори съвсем конкретно какви действия ще предприеме той във връзка с подобряване на политиката относно отдаване на общински апартаментни и къщи, както и дали счита за правилно това, че има такива граждани, които вярват, че им се полага и заслужават да живеят на преференциални цени на гърба на русенския данъкоплатец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари