Цените в заведенията по морето паднали заради "ол инклузива"

0
На щандовете за бързо хранене обаче цените са двойни и изборът е от парче пица за три лева до дюнер за осем лева
На щандовете за бързо хранене обаче цените са двойни и изборът е от парче пица за три лева до дюнер за осем лева Видео: БНТ

Този летен туристически сезон е бурно коментиран във Фейсбук и заради публикуваните снимки на празни плажове и цени по заведенията.

Проверка на БНТ установява, че заради конкуренцията на "ол инклузив" пакетите по българското Черноморие цените в заведенията са паднали. Така, сега за една и съща сума 4-членно семейство може да вечеря в крайбрежно заведение и във Варна, и в курорта „Златни пясъци".

В едно от многобройните заведения на плажната алея във Варна клиентелата е предимно местна, туристи от вътрешността на страната и чужденци сядат по-рядко .

Гергана Найденова, управител на заведение за хранене: Бира с цаца струва от порядъка на 10 лева, като цацата е порция 300 грама, а бирата - говорим за голяма наливна.

Така едно четири членно семейство може да вечеря за около петдесет лева.

В курорта „Златни пясъци", в този бар елитни марки алкохол са около шест лева за 50 грама, кафето е три, а минералната вода два лева. 

Пламен Пейчев, управител на заведение за хранене: Ако дойде една компания от четирима човека и си поръчат алкохол с безалкохолно колко ще платят?-30-40 лева най-много.

В ресторантите на свободна консумация порция пържени картофи е 5 лева, салатата - около седем. Може би защото туристите масово си носят на плажа храна и безалкохолни от "ол инклузива" на хотела, в който са отседнали.

Пламен Пейчев: От "ол инклузива" няма как да очаквам да дойдат кой знае колко хора да си изхарчат парите тук. Така че и това ни сваля цените.

На щандовете за бързо хранене обаче цените са двойни и изборът е от парче пица за три лева до дюнер за осем лева.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари