Цените на агнешкото месо отново се вдигнаха за Гергьовден

1
В някои магазини цената скочи до 24 лева за килограм
В някои магазини цената скочи до 24 лева за килограм Снимка: БГНЕС

В някои магазини цената скочи до 24 лева за килограм

Цените на агнешкото месо отново се вдигнаха спекулативно за Гергьовден. Това заяви икономистът Невена Петрова. В някои магазини цената стига до 24 лв. за кг., при положение, че преди Великден бяха около 20 лв. Според нея потребителят иска да купува българско месо, само че някои търговци възлагат на непочтени кланици и извършват заблуда с вносна продукция.

"Видяхме го преди Великден, когато над 30 тона агнешко беше забранено", подчерта Петрова. Всичко това става под очите на контролно лице, допълни тя.

"Така е и с украинските стоки. Българинът отстъпва от ролята си да предпочита и търси българското заради цена. В един момент купуваме македонско агнешко, утре българските производители ще спрат да произвеждат животни, яйца, месо. По този начин се превръщаме в консуматорска нация, но затриваме местното производство", коментира Невена Петрова.

Пролетната салата за трапезата за Гергьовден също може да излезе златна. Една маруля струва 2 лв., пресен лук – 1 - 1,50 лв., краставиците – 6-8 лв. за килограм, репички – около 2 лв. за връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ф16
    Ако стига глупости, пазара се саморегулира,нямало да има БГ производство,дреме ми на фара...пълни вода и палмово масло,вкарвай в колбасите всичко развалено и евтино.Продавате боклуци -никой не ги купува.Плащате малко-хората не ви работят.Все ви е малко ,все продавате под себестойността -като неможете да се справяте...пазачи,чистачи,там ще имате поле за изява.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари