Цените на адвокатските услуги скачат до 4 пъти

1
Този, който търси квалифицирана помощ, ще намери средства, смята Меглена Гунчева
Този, който търси квалифицирана помощ, ще намери средства, смята Меглена Гунчева Видео: NOVA

Този, който търси квалифицирана помощ, ще намери средства, смята Меглена Гунчева

Нова наредба за минималните адвокатски хонорари беше обнародвана в края на миналата седмица и вече е в сила. Тя предвижда сериозно повишаване на част от възнагражденията на юристите. При някои от тях увеличението достига до 4 пъти, информира NOVA. Кои услуги поскъпват и как това ще се отрази на джоба ни?

Според Меглена Гунчева - председател на Адвокатска колегия - Хасково, ръстът в хонорарите е продиктуван от инфлационните процеси. "Повишиха се и изискванията към адвокатите. В масовия случай повишените цени на правната защита няма да затруднят гражданите", посочи тя.

Пример за поскъпнала услуга е създаването на фирма - от 300 се вдигна на 500 лева. "Този, който търси квалифицирана помощ, ще намери средства. Има услуги, които не може да се извършат от обикновен гражданин и трябва да минат през юрист. За исковите производства адвокатските възнаграждения се увеличават със 100 лева в минималните граници до 1000 лева. При искове за големи суми като например 10 000 лева или 100 000 лева адвокатският хонорар се разбива в зависимост от материалния интерес", смята Гунчева.

Повече по темата вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    БОЦко
    Пазарна икономика: Голямо търсене, големи такси. А дали е така, кой ще ми каже? Ха, ха, ха ...
  • 2
    3
    тоди
    400% евала бре!!!
  • 8
    2
    daskal
    Логическа задача. Имате стая със сериен убиец, педофил-изнасилвач и адвокат. Разполагате с ловна пушка само с два патрона. Кого от тримата ликвидирате? Правилен отговор: адвоката. С двата куршума.
  • 12
    1
    потърпевш
    заради това ,заради алчността право ще има силата,а не силата на правото.От къде бедният ще намери пари!?!? и ще вадим бухалката !!! Алчен адвокат със счупени капачки !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари