Цената на винетките за 2022 г. остава същата

0
"Ще търся подкрепа, че замисълът на реформата на тол е именно товарните превози да заплащат повече отколкото автомобилите", каза  министърът на регионалното развитие и благоустройството
"Ще търся подкрепа, че замисълът на реформата на тол е именно товарните превози да заплащат повече отколкото автомобилите", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Снимка: БГНЕС / Архив

"Няма да има предложение за промяна на цената на винетките от страна на министъра на регионалното развитие"

Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов на брифинг, предаде БГНЕС.

Ползването на пътищата трябва да се изплаща от ползвателите, категоричен бе новият министър.

"Ще търся подкрепа, че замисълът на реформата на тол е именно товарните превози да заплащат повече отколкото автомобилите", каза още Караджов и съобщи, че в перспектива, тоест не от следващата година, тол обхватът ще отиде и към третокласната пътна мрежа.

Караджов свика брифинг, за да обяви резултатите от възложената от него бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление. От думите му стана ясно, че уволненията по случая ще бъдат само едно, а именно служителят на тол управлението ще бъде уволнен дисциплинарно до края на деня. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари