Цената на природния газ в Европа се повиши с 6%

0
В 9:00 часа българско време тази сутрин търговията започна от 105 евро за мегаватчас
В 9:00 часа българско време тази сутрин търговията започна от 105 евро за мегаватчас Снимка: iStock

Цената на природния газ в Европа се повиши с 5,72 на процента към 9:50 часа българско време днес, показват данните от борсата ICE

 Към момента априлските фючърси на хъба TTF в Нидерландия се търгуват за 108,40 евро за мегаватчас или около 1190 долара за 1000 куб. метра, информира БТА. 

В 9:00 часа българско време тази сутрин търговията започна от 105 евро за мегаватчас. Впоследствие цената се повиши до 108,15 евро за мегаватчас. Вчера борсата затвори при цена от 102,55 евро за мегаватчас. По този начин общото поскъпване на природния газ до момента е 5,35 на сто.

Природният газ на "Газов Хъб Балкан" у нас в сегмента "ден напред" с ден за доставка за днес, 29 март, е с 4,14 по-скъп от този с ден за доставка за вчера. Ако доставката за вчера беше за 156,41 лева за мегаватчас, то днес е за 162,89 лева за мегаватчас. В другия сегмент - "в рамките на деня", борсата вчера затвори на цена от 162,13 лева за мегаватчас - понижение от 4,63 на сто в сравнение с предния ден. Референтната цена в този сегмент за днес, 29 март, е 162,89 лева за мегаватчас. До момента и в двата сегмента все още няма сключени сделки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари