Цената на петрола скочи над $70 за барел

0
Последният път, когато цената на нефта от този сорт беше над 70 долара за барел, беше 22 май 2019 г.
Последният път, когато цената на нефта от този сорт беше над 70 долара за барел, беше 22 май 2019 г.

Заради повишеното напрежение в Близкия изток след убийството на иранския генерал Касим Сюлеймани.

Иранският Върховен съвет за национална сигурност обеща отмъщение за убийството, външният министър Мохамед Джавад Зариф в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш обяви нападението за тероризъм

Цената на фючърсите за суров петрол Brent за доставка през март 2020 г. на борсата ICE в Лондон в нощта на неделя срещу понеделник надхвърли 70 долара за барел, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

Последният път, когато цената на нефта от този сорт беше над 70 долара за барел, беше 22 май 2019 г. В момента обаче цената на петрола се забави. Към 09:38 часа българско време цената на петрола Brent е 69,99 долара за барел. Увеличаването на цените на петрола се случва на фона на изострянето на ситуацията в Близкия изток.

Ситуацията в региона се влоши сериозно, след като Пентагонът съобщи на 3 януари за операция, при която в района на летището в Багдад беше убит генерал Касем Сюлеймани, командирът на специалните части на Ислямската революционна гвардия (КСИР, елитни части на иранските въоръжени сили) Ал-Кудс. Ракетни удари по автомобилната колона, в която беше военачалникът, бяха нанесени със заповед на президента на САЩ Доналд Тръмп. Според американската администрация операцията е имала отбранителен характер, тъй като е била насочена към защита на американските войски, разположени в Близкия изток.

Иранският Върховен съвет за национална сигурност обеща отмъщение за убийството на Сюлеймани. Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш обяви нападението за проявление на тероризма на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари