Цената на петрола се повиши след разлив на тръбопровода "Кийстойн"

0
Повече от 14 000 барела суров петрол се изляха в малка река в Канзас
Повече от 14 000 барела суров петрол се изляха в малка река в Канзас Снимка: AP Photo

И двата водещи сорта нефт се насочиха към седмична загуба поради притеснения относно забавянето на растежа на глобалното търсене

Цените на петрола се повишиха днес в азиатската търговия на фона на спирането на доставките по тръбопровода "Кийстоун" свързващ Канада и САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

И двата водещи сорта нефт се насочиха към седмична загуба поради притеснения относно забавянето на растежа на глобалното търсене.

Фючърсите на сорта Брент от Сверено море бяха 76,70 долара за барел, което е ръст от 55 цента или 0,72 на сто към 06:34 ч. българско време, след като вчера контрактът се понижи с 1,3 на сто.

Цената Американският лек суров петрол се повиши с 52 цента или 0,73 на сто до 71,98 за барел, след като вчера се понижи с 0,8 на сто.

Новината за авария, затваряща тръбопровода "Кийстоун" на канадската "ТиСи Енерджи" (ТС Energy) в Съединените щати, предизвика лек ръст на цените вчера, но в крайна сметка се понижиха, тъй като пазарът кредитира информация, че затварянето ще бъде кратко.

Повече от 14 000 барела суров петрол се изляха в малка река в Канзас, което го прави един от най-големите разливи на суров петрол в Съединените щати от близо десетилетие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари