Цената на петрола пое нагоре

0
Пазарът се колебае между спада в търсенето и проблемите с доставките
Пазарът се колебае между спада в търсенето и проблемите с доставките Снимка: Getty Images

Пазарът се колебае между спада в търсенето и проблемите с доставките

Цените на петрола поеха нагоре в ранната търговия в Азия днес, като инвеститорите балансираха между отслабналото търсене, най-вече заради продължаващите локдауни в Китай, и потенциалните проблеми с доставките с оглед на задаващите се протести в в жп транспорта в САЩ, най-големият потребител на суров петрол в света, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври поскъпнаха с 2 цента, или 0,04 на сто до 94,12 долара за барел.

Американският лек суров петрол добави 18 цента или 0,2 на сто до 88,66 долара за барел.

Международната агенция по енергия обяви в сряда, че очаква масово преминаване от газ на петрол за отопление. Агенцията смята, че за тази цел ще бъдат ползвани около 700 000 барела дневно в периода октомври-март, което би било двойно повече от същия период на миналата година.

Тази прогноза, заедно с оценките на ОПЕК за слаб ръст на добива, подкрепи пазара, но данните от САЩ за увеличени запаси на суров петрол и петролни дестилати задържат растежа на цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари