Цачева: Гребеца от групата на "Наглите" се е поправил!

0
Правосъдният министър успокоява, че ако някой от групата бъде освободен, ще бъде с мярка електронно наблюдение
Правосъдният министър успокоява, че ако някой от групата бъде освободен, ще бъде с мярка електронно наблюдение Снимка: БГНЕС, БНТ

„В началото на тази седмица бяха постановени две решения, съгласно които се допуска предсрочно освобождаване на две лица. По отношение на едното лице администрацията на затвора е дала отрицателно становище, а по отношение на другото лице има дадено положително становище. Двете решения не са влезли в сила и двете решения са протестирани от прокурор“, това заяви в ефира на БНТ министърът на правосъдието Цецка Цачева.

"Гребеца от групата на "Наглите" е поправилият се в затвора.", допълни Цачева. Тя допълни, че на всеки един предсрочно освободен ще бъде наложена марка за електронно наблюдение, чрез т.нар. "гривна"

"Комплексни трябва да бъдат усилията на всички институции които имат отношение в превъзпитаването на затворниците.", категорична е Цачева.

Относно случващото се в Агенцията по вписванията и заловеният с подкуп съдия Йордан Раденков, Цачева заяви, че там категорично има проблем. „В законодателният пакет има някакво несъвършенство, за да се допускат корупционни действия“, обясни тя. Трябва да се въведат различни такси – за експресна услуга и за такава, която може да се изчака в определеният от закона срок, каза още министърът на правосъдието Цецка Цачева.

"Имаме нужда от цялостна нова концепция по отношение на наказателното законодателство. Трябва да осъвременим определени норми.", допълни Цачева. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари