Дори децата знаят кои бяха "Наглите"

0

"За Гребеца - доколкото имам информация психологът е дал отрицателна оценка за поведението му."

"Що се касае до Йожи - за него има категорично становище, че не трябва да бъде предсрочно освободен."

Това каза на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със законопроект за изменение на Закона за изтърпяване на наказанието и задържане под стража и връзката, която се прави с предсрочното освобождаване на „Наглите“, предаде Агенция „Фокус“.

Задаваме си въпроса дали съдията, произнесъл се по вътрешно убеждение, е направил необходимото, за да се запознае максимално с информацията, която може да изиска от институциите“, коментира той. „Няма български гражданин, който да не знае кои бяха „Наглите“, няма човек в държавата, дори децата знаят, че тези хора отвлякоха 19 български граждани. За 13 от тях бяха събрани годни доказателства, за да бъдат признати за виновни“, заяви Цветан Цветанов.

Да се прави интерпретация, че някой друг или българския парламент, носи отговорността, това е несъстоятелна теза. Това е обида за този, който е написал подобни твърдения, работейки в дадена медия“, обясни той. „Българският парламент се е съобразил и е приел законодателна норма, която не противоречи и не променя досегашния начин за вземане на решения от българския съд“, поясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Никой не ограничава съдията, който взима решение, да поиска допълнителна информация, дори само от вестниците или от Гугъл да се беше поинтересувал, щеше да събере достатъчна информация за всичко“, уточни той. „Нека да насочим фокуса другаде и когато има публичност на решенията, които взима парламентът взима, нека има публичност и на хората, които осъждат по този начин и нарушават общественото спокойствие. Тези, които създават допълнителни тревоги не само на жертвите на групата, на всички, които са работили по тези групи и на гражданите, които се тормозеха и се притесняваха“, каза още Цветан Цветанов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари