Трябваше ли България да изпрати и военна помощ на Украйна?

1
„Един ден президентът Радев трябва да отговаря пред българското общество защото застана на страната на Путин и отказа военна помощ на защитниците на Украйна“, каза Велизар Шаламанов
„Един ден президентът Радев трябва да отговаря пред българското общество защото застана на страната на Путин и отказа военна помощ на защитниците на Украйна“, каза Велизар Шаламанов Снимка: bTV

След срещата на българския премиер Кирил Петков  със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ – нито ПВО системи, нито малки оръжия или муниции на Украйна

 Помощта остава хуманитарна, информира bTV

"Твърдението, че предоставянето на оръжия ни прави страна в този конфликт е путинистка пропаганда", обяви бившият военен министър Велизар Шаламанов.

Той напомни, че през годините много държави са изнасяли оръжия за други воюващи страни, без да бъдат страна в конфликтите.

„Един ден президентът Радев трябва да отговаря пред българското общество защото застана на страната на Путин и отказа военна помощ на защитниците на Украйна, смята Шаламанов.

По думите на военния експерт Калин Димитров в момента в Украйна се използват само боеприпаси, произведени в България, които са били закупени от американското правителство. Те са капка в морето, допълни експертът.

Според Шаламанов скоро българският парламент ще вземе решение за предоставяне и на военна помощ за Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    В.П.
    След анализ на службите е предложено пред Външно министерство , закриване на руското консулство в Русе ! Разплащането ще се извършва на портала на консулстото във Варна !
  • 20
    2
    Защо ли
    Защо ли тивитата в последния месец се надпреварват да канят стари и изтъркани политически муцуни?
  • 21
    1
    Тельо
    Тая шамандура не бива да излиза в ефир, че може да яде бой някъде след това. Толкова ограничено човече, че не вижда повече от носа си. Заради такива уроди клетата ни държавица е страдала през годините и продължава да страда///
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари