Трябва ни нов Закон за движение по пътищата

1
Според експерта политиците изобщо не трябва да имат отношение към строежа и поддръжката на пътища у нас
Според експерта политиците изобщо не трябва да имат отношение към строежа и поддръжката на пътища у нас Снимка: БГНЕС/архив

"Институтът за пътна безопасност подготвя програма за управление на транспортната система, която ще бъде предоставена на всички политически партии и в парламента, и извън парламента"

Това каза в интервю за Радио „Фокус“ инж. Богдан Милчев, член на УС на Институт за пътна безопасност. Програмата е за 2-годишен период, който ще ни изведе в посоката, в която трябва да се върви по отношение на пътната безопасност, уточнява експертът.

„Иначе просто няма шанс политиците – трябва да се отдръпнат и от строежа на пътищата, и от обучението на шофьорите, и от контрола. Те просто трябва да се отдръпнат. Трябва да оставят наистина да има един консенсус в обществото, че ние ако искаме да излезем на правилната посока, трябва да се изпълнят за 2-годишен период определени действия, определени нормативни промени, с които наистина да има безвъзвратна правилна посока. Защото не е тайна, че 11 институции събират информацията за различни аспекти на пътната безопасност, но никоя с никоя не си я споделя. Голяма част от тази информация дори не е на електронен носител". 

Богдан Милчев посочи, че първата точка от тази програма е до един месец да се създаде единна информационна система.

Експертът акцентират и върху необходимостта от нов Закон за движение по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари