Трудова борса за Европейския ден на работодателя в Русе

0

Днес, 12.04.2016 г., „Военен клуб“ Русе домакинства организираната от дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Русе към Агенцията по заетостта трудова борса.

За първи път събитието се провежда в рамките на Европейския ден на работодателя, а Русе е един от четирите града в България, избрани да се включат в инициативата на Европейските обществени служби по заетостта.

Мотото, с което българската Агенция по заетостта се включва в Европейския ден, е „Силно партньорство за успешен малък и среден бизнес!”.

В откриващата церемония участие взеха Драгомир Николов – директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Русе, Явор Янчев – заместник областен управител, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – председател на Общински съвет Русе, проф. д-р инж. Велизара Пенчева – ректор на Русенския университет и Румен Януаров – директор на „Бюрото по труда“ – Русе.

Явор Янчев определи характера на събитието, като значимо предвид не само неговите мащаби, но и поради социално-икономическите ефекти, които носи за обществеността. Той приветства ангажираността на работодателите от Русенска област към каузата на Европейския ден. „Намирам настоящата трудова борса като подходяща платформа за среща между търсенето и предлагането на труд“, посочи Янчев.

В заключение, той увери в институционалната подкрепа, която Областна администрация – Русе е готова да оказва с цел преодоляване на диспропорциите на пазара на труда и осигуряване на ефективен диалог между държава-работодатели-търсещи работа.

Последваха преки контакти между 32-мата представителя на работодателите в Русенска област от различни браншове и около 300-тата безработни лица, търсещи работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари