Трудният път към към щастието да бъдеш майка

0
Преслава има четири ин витро опита, три зачевания и три аборта
Преслава има четири ин витро опита, три зачевания и три аборта Видео: NOVA

Над 250 хиляди двойки у нас имат репродуктивни проблеми.

В световен мащаб 11% от мъжете и 9% от жените имат проблеми при зачеването. Когато вездесъщата сила на медицината не стига, някои семейства се обръщат и към свръхестественото в търсене на надежда.

За трудния и дълъг път към щастието да бъдеш майка пред камерата на „Събуди се” разказа една жена, която от седем години се бори за това да дари живот. Преслава Христова опитва вече седем пъти да зачене и износи дете. Има четири ин витро опита, три зачевания и три аборта.

Всичко се преживява, но цената е много висока. Емоционалната болка, болката в душата не може да бъде смекчена по никакъв начин”, споделя Преслава.

В поредната стъпка от трудния път към майчинството ръка й протяга майката на две деца д-р Мефтуне Шефкетова. Тя е категорична, че медицината не винаги е всесилна и предупреждава, че бременността не бива да се отлага.

Аз рядко си позволявам да показвам емоции, но когато се срещнах с д-р Шефкетова, се разплаках и я помолих да ми помогне. В отговор получих: „Преслава, досега си се притеснявала ти, оттук нататък ще се притеснявам аз”, казва младата жена.

Междувременно тя тръгва на поход  към чудото, заедно с други като нея - към храма „Света Петка”. За светицата казват, че е покровителка на майчинството. Преслава споделя, че в църквата почувствала истинско облекчение. Д-р Шефкетова признава, че също вярва в чудеса и очаква скоро такова да се случи и на Преслава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари