Трогателен жест: Дете дари спестяванията си за пострадалите в село Кръстава

5
11-годишният Фирас е събирал парите за дарението месеци наред
11-годишният Фирас е събирал парите за дарението месеци наред Видео: NOVA

11-годишно момче трогна хиляди в социалните мрежи, след като дари спестяванията си на пострадалите хора от огромния пожар във велинградското село Кръстава.

Петокласникът Фирас Заяд е от Сирия, но от години живее в село Краище, община Белица. В помощ на хората детето е дарило 175 лева от собствената си касичка.

Момчето е тихо и скромно и се притеснява да говори за жеста си на човещина. Бащата - Мохамед, също отказва интервюта. Той вярва, че доброто се прави, не за да се показва след това. Фирас е събирал парите за дарението месеци наред.

Баща му дойде и каза: „Тези пари са от касичката на Фирас. Предполагам, че е събирал парите си от тези, давани му за училище. Преброихме ги - бяха 175 лв. на стотинки. Предадохме ги в банката и те отидоха по банков път. Отделно, майка му даде 150 лв.”, разказа пред NOVA местен жител.

Деца купуват камиони с тухли за опожареното село Кръстава

Семейството на Фирас е от Сирия, но от няколко години се е заселило в село Краище. Живеят повече от скромно под наем в помещение към жп гарата. В населеното място хората се гордеят с Фирас. „Разбира се, че се гордеем с него, защото възрастен човек няма да направи такава”, посочи жител на Краище.

Дарението на Фирас трогна хората от село Кръстава, които в нощта на 13-и срещу 14-и август загубиха домовете си. „Много, много, много добра постъпка е направило. Всички да вземат пример от него - не само децата, но и възрастните”, призова друг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари