Тримата сирийски каналджии получиха ефективни присъди от Районен съд - Бургас

1
Двама от сирийците, които причиниха смъртта на двама полицаи, получиха ефективно наказание от 4 години и 10 месеца "лишаване от свобода“
Двама от сирийците, които причиниха смъртта на двама полицаи, получиха ефективно наказание от 4 години и 10 месеца "лишаване от свобода“ Снимка: БТА / Галя Тенева

Двама от сирийците, които причиниха смъртта на двама полицаи, получиха ефективно наказание от 4 години и 10 месеца "лишаване от свобода“

Районният съд в Бургас наложи ефективни наказания "лишаване от свобода" на тримата сирийци - Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед, подпомогнали противозаконно 47 чужденци от Иран, Мароко и Сирия да преминават през българска територия. Те са били превозвани с автобуса, който на 25 август миналата година блъсна на бул. "Трапезица" в Бургас полицейска кола, с двама полицаи в нея. От удара полицейските служители загинаха на място, предаде БГНЕС.

Водач на автобуса е бил Омар Аднан. Той получи ефективно наказание от 4 години и 10 месеца "лишаване от свобода“ и глоба в размер на 11 000 лева. Спрямо Абдулах Абдулуахед наказанието е четири години и четири месеца "лишаване от свобода" и глоба 18 000 лв. На непълнолетния по време на извършеното престъпление Ахмад Муфид съдът наложи една година и 10 месеца "лишаване от свобода", посочиха от Районния съд в Бургас, който днес гледа делото срещу тримата.

В днешното съдебно заседание подсъдимите приеха всички факти и признаха вината си по всички обвинения.

Сирийците бяха обвинени в каналджийство. Водачът на автобуса бе предаден на съд за няколко отделни престъпления. Първото от тях е за противозаконното подпомагане на гражданите на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия. Омар Аднан е бил неправоспособен водач. Управлявал е с висока скорост. Престъплението е извършено в съучастие с Абдулах Абдулуахед и Ахмад Муфид, които също бяха привлечени към наказателна отговорност.

Омар Аднан бе предаден на съд за и за това, че е управлявал пътническия автобус, който не е регистриран по българския законов ред. За същото престъпление към наказателна отговорност бе привлечен и Абдулах Абдулуахед, който е управлявал превозното средство по част от маршрута. Автобусът бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Омар Аднан бе предаден на съд и за това, че при превозването на гражданите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си.

Водачът на автобуса Омар Аднан е привлечен към наказателна отговорност и за умишлено причиняване на смъртта на двамата полицейски служители. Досъдебното производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, предстои да бъде внесено в Окръжен съд - Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари