Тримата подкупни полицаи от Сливо поле отиват на съд

4
Окръжна прокуратура-Русе приключи досъдебното производство по делото за подкупи
Окръжна прокуратура-Русе приключи досъдебното производство по делото за подкупи

Окръжна прокуратура-Русе приключи досъдебното производство по делото за подкупи, извършени от трима полицейски служители от РУ – Сливо поле

 Обвиняемите Б. Б. – на 45 години, Е. М. – на 42 години и Н. А. – на 42 години бяха задържани на 06.01.2021 г. при получаването на пореден подкуп по време на нощно дежурство. Сумите са искани и получавани от водачи на МПС, които преминават по пътя гр. Силистра – гр. Русе, за да не им бъдат съставяни Актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата от полицейските служители.

На 19.08.2021 г. Окръжна прокуратура-Русе изготви и внесе в съда обвинителен акт срещу тримата.

Б. Б. е обвинен в получаването на 15 подкупа, Е. М. на 9 подкупа, а Н. А. на 7 подкупа. Н. А. е обвинен и в незаконно държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие – 21 броя патрони калибър 7,62х25.

По време на разследването са разпитани 21 свидетели, приети са експертизи от три вещи лица и са иззети мобилни телефони, банкноти и други веществени доказателства. Обвиняемият Б.Б. е с мярка за неотклонение „домашен арест“, а останалите двама обвиняеми с „парична гаранция“.

По обвиненията за поискани и получени подкупи законът предвижда наказания от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 лева и лишаване от права.

Очаква се насрочване на делото от Окръжен съд-Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари