Трима ученици са новозаразени с COVID-19 в Русе

1
Едно дете в предучилищна възраст също е с положителен тест
Едно дете в предучилищна възраст също е с положителен тест Снимка: iStock

73 нови случая на COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за последните 24 часа.

Сред тях има трима ученици и едно дете в предучилищна възраст. 53-ма от заразените са от община Русе, десет от Бяла, пет от Две могили, две от Иваново, както и по един от Ветово, Сливо поле и Ценово.

Без нови случаи са населените места от община Борово. Същевременно оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 22-ма, а една жена и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 793, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 19 380, а преболедувалите 16 380.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на единайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Силистра – 16. На болнично лечение към момента в областта се намират 283 души, като 56 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните има и един ваксиниран пациент. Свободните легла са 61, от които интензивните са 10.

До момента в областта са извършени 80 940 имунизации, като повторна доза са получили 41 572 човека. През вчерашния ден пет деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили 416 русенци.

Припомняме, че през следващата седмица ще функционират четири „зелени коридора“ за имунизация. Ваксинация без предварително записване на час ще се извършва в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла, Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35, както и в кабинет в магазин „Практикер“ на бул. „Липник“ 10.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от наличните видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“.

През делничните дни от следващата седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, който е снабден и с трите споменати видове ваксини. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. В „Практикер“ имунизации ще се правят всеки делничен ден от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари