Трима служители на ООН са отвлечени в Йемен

1
Похитителите се издирват
Похитителите се издирват Снимка: ЕПА/БГНЕС

Правителството на Йемен потвърди в събота, че трима служители на ООН са били отвлечени от неидентифицирани въоръжени мъже в Абян на юг.

Министерският съвет проведе заседание в Аден след отвличанията, според официалната йеменска информационна агенция Саба.

Съветът увери, че се полагат усилия за освобождаване на работниците и гарантиране на тяхната безопасност, предава News.bg.

"Неизвестни засега въоръжени мъже отвлякоха Акем Софиол, директор на Службата на ООН за сигурност и безопасност в Аден, в петък вечерта", каза Адел ал-Авджи, началник по сигурността на дирекция Лаудер в провинция Абян, за Анадолска агенция.

Той каза, че главният координатор на офиса Мохамед ал Малики и координаторът по сигурността Мазен Бавазир също са били отвлечени.

Въоръжени лица в района на Сууейда са спрели колата, в която са били служителите на ООН и са ги откарали до неизвестна дестинация.

Похитителите се издирват.

Все още нито една група не е поела отговорност за отвличането.

В продължаващата вече седем години война в Йемен загинаха стотици хиляди души, а милиони бяха разселени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари