Трима обвиняеми, шофирали пияни, сключиха споразумения в Районен съд - Русе

0
Двама от обвиняемите са приели най-тежките наложени им наказания
Двама от обвиняемите са приели най-тежките наложени им наказания

Двама от обвиняемите са приели най-тежките наложени им наказания

Районен съдРусе одобри 3 споразумения, съгласно които обвиняемите се признават за виновни в това, че са управлявали МПС под въздействието на алкохол.

Лицето по първото дело е неосъжданият Б. И. на 43-години. На 5-и срещу 6.11.2022 година употребил значително количество алкохол и въпреки това се качил в своя “Опел Корса“ и го управлявал по улиците на село Юделник. Около 3:50 часа полицейски служители го спрели за проверка и го тествали с дрегер, който отчел 1,49 на хиляда. Резултатът от извършеното впоследствие химическо изследване на кръвната проба, бил 1,63 на хиляда. За това деяние Б. И. прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 100 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Обвиняемият по второто дело – неправоспособният С. А., на 15.11.2022 година освен че е бил под въздействието на алкохол (2,00 на хиляда), е управлявал автомобила си “Опел Калибра“, който не е бил регистриран по надлежния ред. След определянето на отделни наказания за всяко от деянията, същите са групирани и 34-годишният С. А. прие да изтърпи едно общо, най-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода за срок от 1 година с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева.

Същите по вид престъпления е извършил и обвиняемият по третото дело – неосъжданият Е. Т., на 16.04.2022 година в град Русе. Концентрацията на алкохол в кръвта му е била 2,28 на хиляда, а лекият автомобил „Фолксваген“, който е управлявал, освен че не е бил регистриран, е бил с поставени регистрационни табели от друга кола. Освен това, обвиняемият е шофирал в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, наложена със Заповед за прилагане на принудителна административна мярка. За всяко от четирите престъпления са определени отделни наказания, които съгласно закона са групирани и Е. Т. прие да изтърпи едно общо, най-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 400 лв. и лишаване от правоуправление за срок от 2 години.

Споразуменията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари