Днес 10 ученици управляваха Община Русе

0

Русе / В Община Русе днес управляваха 10 ученици, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“. Събитието се организира за 14-и пореден път.

Пет от участниците се обучават в ПГИУ „Елиас Канети“, трима са ученици в АГ „Гео Милев“, един в МГ „Баба Тонка“ и един е ученик в СОУЕЕ „Св. Константин Кирил философ“. Те бяха разпределени в ресорите „Комунални дейности”, „Хуманитарни дейности”, „Европейско развитие, „Търговия и наемни отношения“, „Устройство на територията” и „Връзки с обществеността“. Един ученик се включи и в управлението на ОП „Русе арт“.

В Заседателна зала на Общината в началото на работния ден, кметът Пламен Стоилов посрещна учениците. Той представи по-голямата част от екипа си и пожела на младите хора да бъдат все така амбициозни, защото нашият град се нуждае от умни и мотивирани хора. Зам.-кметът Страхил Карапчански отправи предизвикателство към учениците да презентират по възможно най-атрактивен начин пред своите приятели във „Фейсбук“ новият имиджов клип на град Русе. Ученикът, събрал най-много харесвания и споделяния в своя профил в края на деня се оказа – Ивона Йорданова от МГ „Баба Тонка“. Нейното послание беше: „Моят град. Моят дом. Моето семейство. Всичко, което обичам събрано в едно име: Русе! Харесайте/Споделете ако делим не просто един град, а един дом!“. Тя получи правото да стане кмет на Община Русе и да седне в стола на г-н Стоилов. Ивона Йорданова получи и книгата „Пътят на успеха“ на Доналд Тръмп, както и рекламни материали на Община Русе. Специалната награда за добро представяне по време на работния процес получи Лора Лилова от АГ „Гео Милев“ и тя имаше честта да седне на стола на кмета и да управлява на 25 март.

Идеята на кампанията бе ученици от цялата страна отново да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда. 

В края на работния ден учениците се срещнаха с вицепрезидента Маргарита Попова, която се снима с тях и им пожела много бъдещи успехи и реализация.

Г-н Пламен Стоиловкмет на Община Русе връчи на всички мениджъри сертификати за участието им в инициативата.

Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари